Skip to main content
V Posavju 8.2° C Ponedeljek, 22. 2024
23.06.2023
12:59
Foto: ARSO
Vremensko opozorilo ARSO: Danes popoldan bo ob intenzivnih nevihtah predvsem v osrednji in vzhodni Sloveniji večja verjetnost za nastanek hudourniških poplav.

Zaradi močnejših nalivov s točo možne poplave

Agencija Republike Slovenije za okolje je za Posavje izdala oranžni alarm, saj se v petkek, 23. junija 2023, popoldne lokalno lahko pojavijo močnejši nalivi s točo, močnejši piš vetra in udari strel. Toča lahko poškoduje posevke. Ob hudourniških vodotokih so možne poplave. Udari strel lahko zanetijo požare.

Če vas ujame naurje

Počakajte na varnem mestu v zgradbi, na prostem poiščite zavetje v zgradbah ali v vozilu. Med nevihto se ne zadržujte pod drevesi ali daljnovodi, udar strele je smrtno nevaren! Ne zadržujte se v bližini hudourniških vodotokov. Ne parkirajte pod drevesi.

Stanje rek in vodotokov

Danes bodo reke sprva še upadale povsod po državi, popoldan in zvečer pa bodo ob nevihtah hitro naraščali posamezni hudourniški vodotoki in manjše reke. Možno bo poplavljanje posameznih vodotokov ter poplavljanje padavinske in zaledne vode. Večja verjetnost za ta pojav bo v osrednji, severni in severovzhodni Sloveniji. Ponekod v zahodni in južni Sloveniji bodo hidrološke razmere ostale ustaljene. Jutri in v nedeljo bodo reke po državi ponovno upadale.

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja