Skip to main content
V Posavju -17.8° C Sreda, 22. marec 2023
25.12.2022
18:13
Rešilec, NMP Brežice
Foto: arhiv ePosavje
V Posavju so na božično nedeljo zabeležili dve prometni nesreči, precej dela so imeli tudi reševalci.

Na božični dan dve nesreči

Drnovo

Prva nesreča se je nekaj pred poldnevom zgodila na Drnovem. Ob 11.56 sta namreč pri križišču za Cerkje ob Krki v občini Krško trčili osebni vozili. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči Krško, s tehničnim posegom odstranili vozili s cestišča, nudili pomoč vlečni službi pri nakladanju vozil in počistili cestišče. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so poškodovanca na kraju oskrbeli in ga prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice.

Dramlja

Krški poklicni gasilci so nekaj ur pozneje posredovali še enkrat. Ob 15.11 je namreč v naselju Dramlja v občini Brežice voznik kombiniranega vozila zapeljal s cestišča v obcestni jarek in se pri tem prevrnil na bok. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so poškodovanca na kraju oskrbeli in ga prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice.

Enajst pozivov za pomoč

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali enajst pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

brežice
krško
pge krško
nmp brežice
nmp krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja