Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
20.09.2023
09:32
Grafika: ePosavje
Na Čatežu ob Savi prijeli državljana Nemčije, ki je v kombiju prevažal 14 državljanov Turčije. Na meji prijeli še 153 tujcev, največ iz Afganistana (63).

Na Čatežu ob Savi v kombiju prevažal 14 tujcev

V noči iz torka na sredo, 20. septembra 2023, so policisti na območju Čateža ob Savi kontrolirali voznika kombiniranega vozila znamke Mercedes nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 45-letni državljan Nemčije v vozilu prevaža 14 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Nemčije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli kombi. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še niso zaključeni.

Na meji prijeli 153 tujcev

Policisti so na območju Policijske postaje Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Ribnica, Gabrje pri Dobovi) izsledili in prijeli 63 državljanov Afganistana, 27 državljanov Pakistana, 18 državljanov Maroka, deset državljanov Konga, osem državljanov Rusije, pet državljanov Sirije, pet državljanov Indije, štiri državljane Bangladeša, štiri državljane Gane, tri državljane Kameruna, tri državljane Šrilanke, dva državljana Irana in državljana Gambije. Policijski postopki s tujci še potekajo.

mejni prehodi
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja