Skip to main content
Četrtek, 21. september 2023
08.09.2023
12:47
Policija, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
Od torka do petka zjutraj so policisti pri nadzoru meje obravnavali 875 tujcev, ker niso izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije.

Na meji prijeli 875 tujcev

Policisti so v torek prijeli 191 tujcev, v sredo 371, v četrtek in do petka zjutraj pa 313, skupaj so tako policisti na meji prijeli 875 tujce. Veliko večino so obravnavali na območju Posavja, razen devetnajstih, ki so jih prijeli metliški policisti v Drašičih in Rakovcu.

Bolgar vozil Turke

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe s sedežem na Obrežju so v sredo popoldne na avtocestnem počivališču Grič ustavili opla, ki ga je vozil 52-letni državljan Bolgarije. Pri kontroli so ugotovili, da vozi sedem državljanov Turčije.

Italijan pa Iračane

V četrtek popoldne so na bencinskem servisu Obrežje obravnavali kombinirano vozilo, ki ga je vozil 37-letni državljan Italije. V kombiju je peljal še enajst državljanov Iraka.

Tudi Hrvat z Iračani

Policisti so zvečer kontrolirali še osebni avtomobil, ki ga je vozil 35-letni državljan Hrvaške. V avtu je peljal še šest državljanov Iraka. Policisti so vse tri osumljence kazensko ovadili in jim zasegli vozila. Postopki s tujci še niso zaključeni, dodajajo na Policijski upravi Novo mesto. 

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja