Skip to main content
Petek, 1. december 2023
25.05.2023
09:39
Policija, nadzor, Obrežje
Foto: ePosavje.com
V sredo in v noči na četrtek so policisti na meji s Hrvaško prijeli 170 tujcev, na Obrežju in Čatežu so ustavili dva sprovajalca s tujci.

Na Obrežju in Čatežu ob Savi prijeli dva sprovajalca

Hrvat prevažal štiri Kitajce

V sredo nekaj pred 12. uro so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 47-letni državljan Hrvaške v vozilu prevaža štiri državljane Kitajske, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Moldavec pa pet Iračanov

Na Čatežu ob Savi so okoli 23. ure ustavili državljana Moldavije, ki je prevažal pet državljanov Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Prepeljali ju bodo pred preiskovalnega sodnika

Policisti so državljanoma Hrvaške in Moldavije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku, policijski postopki z državljani Kitajske in državljani Iraka še potekajo.

Policija, državna meja

Na meji prijeli 170 tujcev

Tokrat največ Pakistancev

Policisti so na območju Policijske postaje Brežice v sredo in v noči na četrtek prijeli 170 tujcev. Na območju krajev Dobova, Rigonce, Obrežje, Loče in Podgračeno so policisti izsledili in prijeli 40 državljanov Pakistana, 37 državljanov Bangladeša, 32 državljanov Maroka, 26 državljanov Rusije, devet državljanov Sirije, osem državljanov Indije, sedem državljanov Alžirije, pet državljanov Afganistana, tri državljane Irana, dva državljana Iraka in državljana Šrilanke.

Postopki s tujci še niso zaključeni

Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni, dodajajo policisti.

državna meja
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi