Skip to main content
Nedelja, 14. april 2024
09.03.2023
14:32
Foto: arhiv ePosavje
Pri nadzoru meje s Hrvaško so policisti v torek in sredo prijeli 188 tujcev. Med prijetimi so bili tujci iz 17 držav. Prijeli so tudi dva sprovajalca tujcev.

V torek in sredo v dveh primerih ustavili sprovajalca in tujce

45-letni Ukrajinec prevažal Turke ...

Brežiški policisti so v torek nekaj po 18. uri so policisti na območju Obrežja ustavili osebnih avtomobil ukrajinskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 45-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža pet državljanov Turčije, ki so pred tem nedovoljeno prestopili državno mejo. Državljanu Ukrajine so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli VW touran.

... pa tudi 21-letni Romun

V sredo zvečer so okoli 19. ure prav tako na območju Obrežja kontrolirali voznika osebnega avtomobila iz Romunije in ugotovili, da 21-letni voznik prevaža pet državljanov Turčije, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Tudi njemu so policistiprostost, ga pridržali in mu zasegli VW jetta. Oba sprovajalca bodo kriminalisti zaradi kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku.

Prijeli 178 tujcev

Največ je bilo državljanov Bangladeša

Policisti so sicer na šestih lokacijah v torek in sredo izsledili in prijeli 178 tujcev. Medd opravljanjem nalog varovanja državne meje so na območju naselij Rigonce, Dobova, Loče, Obrežje, Čatež, Jesenice in Ponikve izsledili in prijeli 32 državljanov Bangladeša, 30 državljanov Rusije, 28 državljanov Maroka, 24 državljanov Nepala, 23 državljanov Kube ter sedem državljanov Pakistana.

Med tujci državljani 17 držav

Med njiimi je bilo tudi pet državljanov Sirije, pet državljanov Bolivije, pet državljanov Indije, štiri državljane Afganistana, štiri državljane Kitajske, tri državljane Eritreje, tri državljane Turčije, dva državljana Alžirije, državljana Šrilanke, državljana Iraka in državljana Palestine. "Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni," še dodajajo v sporočilu.

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja