Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
11.11.2022
09:44
Policisti na Obrežju so na srbskem tovornjaku odkrili dva Maročana, še enega pa na vlaku v Dobovi. Pri nadzoru meje so sicer na šestih lokacijah izsledili in prijeli 42 tujcev.

Dogodki na meji

Na srbskem tovornjaku dva Maročana

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in na podvozju odkrili dva državljana Maroka, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli.

Tudi na vlaku Maročan

Policisti Postaje mejne policije Dobova so na podvozju tovornega vlaka, ki je pripeljal iz Turčije, odkrili državljana Maroka, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Brežice

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Brežice izsledili in prijeli 42 tujcev. Policisti so na območju krajev Globočice, Loče, Rigonce, Slovenska vas, Brežice in Obrežje prijeli 23 državljanov Indije, šest državljanov Maroka, šest državljanov Rusije, štiri državljane Afganistana in tri državljane Pakistana.

Preloka (Črnomelj)

Na območju Policijske postaje Črnomelj so v Preloki prijeli dva državljana Burundija, državljana Libije in državljana Konga. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

državna meja
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja