Skip to main content
Petek, 23. februar 2024
20.10.2023
10:17
Policija, kombi
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 71 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 209 klicev.

V Mrtvicah odtujili zajce ...

V Mrtvicah, na območju policijske postaje Krško, je v noči na četrtek, 19. oktobra 2023, neznanec iz zajčnikov odtujil 12 zajcev.

... v Brežicah pa kokoši

V Brežicah pa je nekdo vlomil v kurnik in odtujil deset kokoši in deset piščancev.

Na Obrežju v vozilu s štririmi Turki

V četrtek, 19. oktobra 2023, okoli 17.30 so policisti na območju Obrežja ustavili voznika osebnega avtomobila Opel astra, švedskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 57-letni državljan Bosne in Hercegovine v vozilu prevaža tri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Tihotapcu so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

V Posavju prijeli 61 tujcev, v Metliki še štiri

Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Rajec, Slovenska vas, Rigonce, Orešje na Bizeljskem, Obrežje, Loče, Jesenice) izsledili in prijeli deset državljanov Rusije, devet državljanov Afganistana, sedem državljanov Konga, sedem državljanov Maroka, šest državljanov Šrilanke, pet državljanov Iraka, štiri državljane Indije, štiri državljane Ugande, tri državljane Pakistana, dva državljana Turčije, državljana Kameruna, državljana Bangladeša in državljana Sirije.

Na območju policijske postaje Metlika (Rakovec) so prijeli še štiri državljane Irana.

Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

policija
mejni prehodi
migranti
tatvina
brežice
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi