Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
16.05.2023
13:56
Policija, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
S ponedeljka na torek so policisti pri nadzoru državne meje na območju občine Brežice prijeli skupaj 78 tujcev.

Dogodki na meji

V španskem kombiju Rus in šest Turkov

Med kontrolo prometa na Obrežju so policisti v ponedeljek nekaj po 14. uri ustavili kombi španskih registrskih oznak. Policisti so ugotovili, da državljan Rusije v vozilu prevaža šest državljanov Turčije, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo.

V italijanskem avtu Romun s tremi Iračani

Prav tako na območju Obrežja so nekaj pred 17. uro ustavili voznika osebnega avtomobila italijanskih registrskih oznak. Državljan Romunije je v vozilu prevažal tri državljane Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Sprovajalca pridržali, postopki s tujci še niso zaključeni

Policisti so državljanu Rusije in državljanu Romunije odvzeli prostost in jima zasegli vozila. s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije in državljani Iraka še potekajo.

Policija, državna meja

Na meji prijeli 67 tujcev

Policisti so na območju Policijske postaje Brežice s ponedeljka na torek prijeli 67 tujcev. Na območju krajev Obrežje, Dobova, Rigonce in Prilipe so izsledili in prijeli 15 državljanov Maroka, 13 državljanov Nepala, 12 državljanov Afganistana, sedem državljanov Turčije, štiri državljane Nigerije, dva državljana Sirije, dva državljana Bangladeša, dva državljana Toga, dva državljana Indije, dva državljana Turčije, dva državljana Rusije, državljana Konga, državljana Palestine, državljana Pakistana in državljana Sierra Leone.

Postopki s tujci še niso zaključeni

"Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni," dodajajo policisti.

državna meja
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja