Skip to main content
Petek, 22. september 2023
05.01.2023
08:45
Državna meja, Schengen
Foto: arhiv ePosavje
Pri nadzoru državne meje s Hrvaško so policisti pri nezakonitem prehodu ulovili 98 tujcev, večino na območju občine Brežice.

Na območju občine Brežice prijeli 90 tujcev

Tokrat nobenega Rusa

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Brežice prijeli 90 tujcev. Na štirih lokacijah so v Dobovi, na Obrežju, v Rigoncah in Ločah izsledili in prijeli skupaj 23 državljanov Afganistana, 17 državljanov Pakistana, deset državljanov Šrilanke, sedem državljanov Nepala, pet državljanov Maroka, pet državljanov Kube, štiri državljane Indije, tri državljane Alžirije, dva državljana Bangladeša, dva državljana Kitajske, državljana Vietnama in državljana Turčije.

Tudi na območju Metlike in Otočca

Belokranjski policisti so na območju Policijske postaje Metlika pri Rakovcu in Dolenjih Dobravicah prijeli državljana Tunizije in državljana Kitajske, novomeški policisti so na Otočcu izsledili pet državljanov Rusije in državljana Turčije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, pravijo na Policijski upravi Novo mesto.

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja