Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
21.07.2023
12:23
Foto: arhiv ePosavje
V Brežicah so policisti ustavili 49-letnega državljana Bosne in Hercegovine s petimi tujci v avtomobili. Na meji so policisti znova prijeli več kot 100 tujcev.

V Brežicah 49-letnik s petimi tujci

Zagovarjal se bo pred preiskovalnim sodnikom

V četrtek okoli 10. ure so policisti na območju Brežic kontrolirali voznika osebnega avtomobila bosanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 49-letni državljan Bosne in Hercegovine v vozilu prevaža tri državljane Iraka in dva državljana Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Postopki s tujci še niso zaključeni

Policisti so 49-letniku so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka in Turčije še niso zaključeni, dodajajo policisti.

Na meji prijeli 118 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Brežice prijeli 118 tujcev. Na območju naselij Dobova, Obrežje, Rigonce, Nova vas, Jesenice na Dolenjskem in Velike Malence so izsledili in prijeli 35 državljanov Afganistana, 31 državljanov Maroka, 16 državljanov Pakistana in 12 državljanov Sierra Leone.

Tudi tokrat največ Afganistancev

Med njimi je bilo tudi pet državljanov Šrilanke, tri državljane Alžirije, tri državljane Kameruna, tri državljane Irana, tri državljane Bangladeša, tri državljane Konga in po enega državljana Gvineje, Toga, Malija, Gane, Ugande, Nepala in Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja