Skip to main content
Sobota, 13. april 2024
20.03.2024
14:03
Foto: Veterinarska bolnišnica Brežice
Državljanka Romunije je s sopotnikom v prtljažnem prostoru kombija prevažala pse v kartonskih škatlah. Policisti so obvestili veterinarsko postajo in inšpektorico. Zasežene pse so policisti obiskali.

Psičke skrivali v kartonskih škatlah

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Policijske uprave Novo mesto so na mejnem prehodu Obrežje na vstopu v Slovenijo, v četrtek, 7. marca 2024, kontrolirali voznico kombija Mercedes sprinter romunskih registrskih oznak. Pri pregledu vozila so naleteli na nenavaden prizor.

Državljanka Romunije, ki naj bi bila s sopotnikoma namenjena v Italijo, je namreč v prtljažniku prevažala enajst pasjih mladičev. Prestrašeni psički so bili nagneteni v štirih kartonskih škatlah, brez hrane in vode. Policisti so o najdbi nemudoma obvestili pristojno veterinarsko inšpektorico Uprave Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Inšpektorica je odredila odvzem psov in zoper tihotapce uvedla prekrškovni postopek.

Fotogalerija (Foto: PU Novo mesto):

Oskrbljeni psi lepo okrevajo

Policisti so se pozanimali, kako gre malim kepicam, ki so bile odpeljane v zavetišče veterinarske bolnišnice v Brežicah. Ugotovili so, da za njih zelo lepo skrbijo, mladički so v karanteni, številne morajo zdraviti zaradi notranjih parazitov.

V zavetišču pravijo, da sta dva psička in ena psička s pasemskimi značilnostmi jazbečarja, šest psičkov in dve psički pa s pasemskimi značilnostmi pudlja. Ob odvzemu so bili stari le nekaj tednov in prešibki za zahtevno in dolgo pot. Trudijo se, da se dobro počutijo, zagotavljajo jim občutek varnosti in poskušajo kar najbolj zmanjšati posledice prezgodnjega odvzema od pasje mame. Hranijo jih z ustreznim mlekom in mehko hrano, toploto nadomešča infra rdeča luč, pozorni pa so tudi na morebitne znake otroških bolezni psov. "Prepričani smo, da jim zagotavljajo tudi dobršno mero crkljanja," so še dodali.

Danes nam je osebje veterinarske bolnišnice v Brežicah poslalo še fotografije malih kosmatincev, ki že veliko bolj samozavestno in optimistično zrejo v prihodnost, zahvaljujoč prijaznemu in predanemu osebju veterinarske bolnišnice in našim policistom.

Fotogalerija (Foto: Veterinarska bolnišnica Brežice):

mejni prehod
obrežje
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja