Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
26.05.2023
09:44
Policija, marica
Foto: arhiv ePosavje
S četrtka na petek so policisti na petih lokacijah prijeli 140 tujcev, na Obrežju so ustavili Gruzijca in Hrvata, ki sta prevažala Ruse in državljane Kosova.

Na Obrežju ustavili dva sprovajalca

Gruzijec in Hrvat prevažala Ruse in državljane Kosova

V četrtek nekaj po 14. uri so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da je 39-letni državljan Gruzije v vozilu prevažal pet državljanov Rusije, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo. Okoli 21. ure so prav tako na Obrežju ustavili državljana Hrvaške, ki je prevažal tri državljane Kosova, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Sprovajalcema so odvzeli prostost

Policisti so državljanoma Hrvaške in Gruzije odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. "Policijski postopki z državljani Rusije in Kosova še potekajo," dodajajo policisti.

Na petih lokacijah prijeli 140 tujcev

Policisti so na območju Policijske postaje Brežice prijeli 135 tujcev. Na območju krajev Dobova, Rigonce, Obrežje, Loče in Slovenska vas so izsledili in prijeli 48 državljanov Pakistana, 27 državljanov Maroka, 15 državljanov Bangladeša, deset državljanov Rusije, sedem državljanov Afganistana, po pet državljanov Nepala, Alžirije, Sirije, Indije in Somalije, tri državljane Mongolije, dva državljana Kameruna, dva državljana Kitajske in državljana Sierra Leone. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

državna meja
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja