Skip to main content
V Posavju 5.8° C Sreda, 24. 2024
09.02.2023
07:40
Foto: arhiv ePosavje
Na Regijskem centru za obveščanje Brežice so na praznično februarsko sredo zabeležili tri intervencije. Na Radni in v Leskovcu dva dimniška požara.

Na praznično sredo tri intervencije

Leskovec pri Krškem

Prva intervencija je bila v Leskovcu pri krškem. Ob 13.58 so v Ulici Anke Salmičeve namreč v dimniku stanovanjskega objekta gorele saje. Požar je do prihoda gasilcev že pogasil lastnik, gasilci Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Leskovec pri Krškem pa so opravili pregled dimnika s termovizijsko kamero, prezračili prostore in odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

Gubčeva ulica v Krškem

Ob 14.51 je na Gubčevi ulici v Krškem iztekala voda iz omrežja centralnega ogrevanja in poplavila dve stanovanji. Krški poklicni gasilci so vodo zaprli in preprečili nadaljnje iztekanje, na kraju je bila prisotna tudi policija in vzdrževalec stanovanj.

Radna

Zvečer pa so ob 23.23 v dimniški tuljavi stanovanjske hiše v naselju Radna v občini Sevnica gorele saje. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Boštanj so nadzorovali dimnik do izgoretja saj in okolico pregledali s termovizijsko kamero. Za aktiviranje gasilcev so vklopili sistem javnega alarmiranja z znakom za neposredno nevarnost.

Osem nujnih pozivov

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 24-ih urah posredovali osem pozivov za nujno medicinsko pomoč.

 

pge krško
krško
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi