Skip to main content
Torek, 26. september 2023
24.05.2023
21:29
Razbili kriminalno združbo
Grafika: ePosavje.com
Novomeški kriminalisti so v torek zaključili obsežno preiskavo hudodelske združbe, na vrhu katere sta bila dva mlada Krčana. Policisti so pridržali enajst osumljencev, starih med med 21 in 66 let.

Na vrhu združbe dva Krčana

25 hišnih preiskav pri 27 osumljencih

KRŠKO Po letu in pol obsežne kriminalistične preiskave so policisti in kriminalisti v torek zgodaj zjutraj potrkali na vrata dvema Krčanoma. Kot je na novinarski konferenci povedal pomočnik  vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto, so novomeški kriminalisti na območju Krškega, Sevnice, Novega mesta, Ljubljane in Maribora v torek opravili 25 hišnih preiskav pri 27 osumljencih.

Večina povratnikov, eden izmed njih na prostih izhodih nadaljeval s početjem

Policisti pravijo, da je večina osumljencev povratnikov tovrstnih kaznivih dejanj. Še več, eden izmed osumljencev je na prestajanju večletne zaporne kazni in je kazniva dejanja izvrševal na prostih izhodih. Novomeški kriminalisti so med preiskavo s klasičnimi in prikritimi preiskovalnimi ukrepi zbrali dokaze, da je bila na območju Posavja od začetka leta 2022 aktivna hudodelska združba, ki se je ukvarjala z izvrševanjem kaznivih dejanj neupravičenee proizvodnja in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 1. in 3. odstavku 186. člena Kazenskega zakonika.

Sosede je ob 5.30 zbudil ropot - ko so na vrata dveh stanovanj nič kaj nežno potrkali policisti

Štern je povedal, "da sta bila vodilna člana hudodelske združbe 27-letni in 21-letni osumljenec iz Posavja." Prepovedano drogo kokain, konopljo, amfetamine in MDMA sta kupovala pri različnih dobaviteljih na območju Slovenije, predvsem v Ljubljani. Po zbranih dokazih kriminialistov st osumljenca drogo prodajala končnim odjemalcem preko dveh mrež prekupčevalcev, prav tako članov hudodelske združbe. S tem so si člani hudodelske združbe ustvarili veliko protipravno premoženjsko korist.

Fotogalerija (Foto: Policijska uprava Novo mesto):

Zasegli heroin, kokain, tablete ekstazija, konopljo

Kriminalisti in policisti so tako v torkovem zaključku akcije enajstim osumljencem, starim med 21 in 66 let, so odvzeli prostost in odredili policijsko pridržanje. Med njimi so tudi štirje osumljenci z območja Ljubljane, od katerih sta vodilna člana hudodelske združbe odkupovala prepovedano drogo.

Zasegli tudi pištolo in revolver ter ukradeno motorno kolo

Kriminalisti so med izvedbo hišnih preiskav so v zaključni akciji zasegli dva kosa orožja s strelivom, denar, elektronske naprave, okoli 100 gramov heroina, 30 gramov kokaina, 92 tablet ekstazija in 10 gramov konoplje. V hišni preiskavi so pri enem izmed osumljencev z območja Policijske uprave Ljubljana našli in zasegli tudi ukradeno motorno kolo, ki ga bodo vrnili lastniku.

Grozi jim od pet do petnajst let zapora

Za kazniva dejanja kazenski zakonik določa kazen zapora od enega do desetih let, če pa je dejanje storjeno v hudodelski združbi, pa kazen zapora od petih do petnajstih let.

krško
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja