Skip to main content
V Posavju 5.3° C Nedelja, 26. marec 2023
30.01.2023
11:46
Foto: arhiv ePosavje
V petek je na Kremenu napihal traktorist, v soboto je 28-letni Britanec na avtocesti trčil v obcestno signalizacijo. Na Drnovem v nedeljeo 24-letnik odnesel kotel in vodnike.

Dva pijana za volanom

Na Kremenu napihal traktorist

V petek okoli 19.30 so krški policisti na Kremenu zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika kmetijskega traktorja. Kot se je izkazalo po preizkusu z alkotestom, je imel 57-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka 1,07 miligramov alkohola. Policisti so mu traktor zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Britanec izgubil oblast nad vozilom in trčil v signalizacijo

V soboto okoli 17. ure se je na avtocesti pri izvozu za Smednik v smeri proti Ljubljani zgodila prometna nesreča. Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so ugotovili, da je 28-letni voznik osebnega avtomobila iz Velike Britanije zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v prometno signalizacijo in zapeljal na brežino, kjer je z vozilom obstal.

Ostal brez vozniške, dobil pa položnico

Policisti so 28-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,57 miligramov alkohola, odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, so mu pa zaradi kršitev izrekli globo.

Policija, avtomobil, 113

24-letnik odnesel kotel in vodnike

Krški policisti so v nedeljo zvečer pri Drnovem izsledili in prijeli 24-letnega osumljenca, ki je pred tem vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil kotel za žganjekuho in električne vodnike. Osumljencu so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli ukradene predmete. Po zaključeni preiskavi ga bodo policisti ovadili na pristojno tožilstvo.

krško
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi