Skip to main content
Sobota, 2. december 2023
13.09.2022
12:57
Foto: arhiv ePosavje
V ponedeljekovem večeru je bila zaradi nesreče zaprta glavna cesta Krško - Sevnica, v nesreči so se tri osebe poškodovale, pomoč je prišla iz Krškega in Sevnice.

Nesreča na Pijavškem

TOREK, 13. SEPTEMBER

Uradno o nesreči na Pijavškem

Na Pijavškem so v ponedeljkovem večeru prometni policisti obravnavali hudo prometno nesrečo, v katero je bila ena oseba posebno hudo telesno poškodovana, dve pa lažje.

Kako je prišlo do nesreče?

Po prvih ugotovitvah ogleda je 19-letni voznik iz okolice Krškega peljal po glavni cesti od Brestanice proti Boštanju. V vozilu je imel 20-letnega sopotnika. Kjer cesta preide iz blagega levega ovinka v ravnino, je domnevno zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom, ki ga je obrnilo za devetdeset stopinj v levo, tako da je bočno drsel čez vozišče na drugo stran ceste.

Izgubil nadzor nad avtomobilom

V tem trenutku se je pravilno po svoji strani iz smeri Boštanja pripeljala 34-letna voznica osebnega avtomobila in s prednjim delom silovito trčila v desni bok vozila 19-letnega voznika, kjer je sedel 20-letni sopotnik.

Policisti: "20-letni sopotnik zelo hudo poškodovan"

Na kraju so prvo pomoč nudili gasilci, policisti in reševalci z zdravnikom iz Krškega in Sevnice. Vse poškodovane so odpeljali v bolnišnico – 19-letni voznik in 34-letna voznica sta dobila lažje poškodbe, 20-letni sopotnik iz okolice Krškega pa je zelo hudo poškodovan ostal na zdravljenju v brežiški bolnišnici.

Cesta je bila zaprta do polnoči

Policisti so o nesreči obvestili dežurno preiskovalno sodnica in okrožno državno tožilko, zaradi ogleda in odstranjevanja posledic nesreče je bila glavna cesta med Brestanico in Boštanjem zaprta od devete zvečer do polnoči.

Povzročitelj nesreče manj kot pol leta z vozniško

"Prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili, vsi udeleženi so uporabljali varnostni pas, povzročitelj prometne nesreče pa ima vozniško dovoljenje nekaj manj kot šest mesecev," pravijo na Policijski upravi Novo mesto.

PONEDELJEK, 12. SEPTEMBER

(23:58) Tri osebe so rešili iz zverižene pločevine

V ponedeljek ob 21.01 sta v naselju Srednje Pijavško v občini Krško trčili osebni vozili. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, zagotovili potrebno razsvetljavo, iz zverižene pločevine rešili tri poškodovane ukleščene osebe in nudili pomoč policiji in reševalcem, z vpojnimi sredstvi so posuli iztekle motorne tekočine in skupaj s delavcem cestnega podjetja počistili cestišče.

Pomoč iz Krškega in Sevnice

Reševalci ekip nujne medicinske pomoči Krško in nujne medicinske pomoči Sevnica so poškodovane na kraju ustrezno oskrbeli in dve osebi prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice ter eno v Splošno bolnišnico Novo mesto. Cesta je bila nekaj časa zaprta za promet, obveščene so bile pristojne službe.

(21:22) Zaprta glavna cesta Krško - Sevnica

S Prometno informacijskega centra sporočajo, da je glavna cesta Celje - Krško zaprta pri Gornjem Pijavškem. Na Regijskem centru za obveščanje Brežice so bili o nesreči obveščeni minuto po 21. uri, nesreča se zgodila na ravnini pod krajem Srednje Pijavško. Vozniki lahko za obvoz izberejo cesto Blanca - Brestanica na levem bregu reke Save.

krško
sevnica
nmp krško
pge krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja