Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
30.01.2023
21:12
Železniški prehod, Brezovo
Foto: arhiv ePosavje
V ponedeljkovem popoldnevu je pri Gornjem Brezovem prišlo do nesreče na tirih. Krški poklicni gasilci so posredovali na dveh intervencijah.

Ponedeljek v Posavju

Pomoč na Raki

Zjutraj so ob 7.17 na Raki, občina Krško gasilci Poklicne gasilske enote Krško s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše, v katero se je zaklenil otrok.

Znova gorelo na Pijavškem

Ob 9.17 je v naselju Gornje Pijavško v občini Krško, ponovno prišlo do požara na strešni konstrukciji stanovanjske hiše. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so ob pomoči domačinov požar pogasili, območje pregledali s termovizijsko kamero in prezračili prostore, obveščene so bile pristojne službe.

Nesreča na tirih

Ob 12.38 je pri naselju Gornje Brezovo v občini Sevnice prišlo do nesreče na tirih, ko je vlak povozil občana. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica ki so zavarovali kraj dogodka, opravili ogled okolice in nudili pomoč pri sestopu občanov z vlaka, na kraju so bili tudi reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica. ""Občan je v nesreči preminil, obveščene so bile pristojne službe," pravijo na Regijskem centru za obveščanje Brežice.

Zamuda dveh vlakov

S Slovenskih železnic so ob tem sporočili, da je vlak 2805 med Mariborom in Dobovo odpeljal s približno 55-minutno zamudo, vlak 2264 med Dobovo in Ljubljano pa je vozil s 40-minutno zamudo.

Osem pozivov

V Regijskem centru za obveščanje Brežice smo v preteklih 12-ih urah posredovali osem pozivov za nujno medicinsko pomoč.

Zapora ceste Gabrce-Leskovec v Podborštu

Občina Sevnica obvešča, da je podaljšano dovoljenje za "Gradnjo vodovodnega omrežja" in s tem za občasne, kratkotrajne, delne in popolne zapore prometa, tipa O-1, O-2 in E-5, na odseku lokalne ceste, št. 372321 Gabrce-Leskovec v Podborštu, nad Gabrcami, v skupni dolžini približno 50 metrov do 15. februarja 2023.

sevnica
krško
pge krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi