Skip to main content
V Posavju -0.6° C Četrtek, 9. februar 2023
07.01.2023
21:38
Nesreča Zidani Most
Grafika: ePosavje.com
V noči s petka na soboto se je na železniški postaji v Zidanem Mostu zgodila železniška nesreča, tovorni vagon s transformatorsko postajo se je prevrnil na brežino reke Save.

Nesreča na postaji v Zidanem Mostu

Na Regijskem centru za obveščanje Celje pravijo, da se je ob 1.38 v naselju Zidani Most v občini Laško na železniški postaji prevrnil tovorni vagon naložen z transformatorsko postajo. V nesreči se je ena oseba poškodovala, potem ko je padla okoli deset metrov globoko na brežino reke Save.

Gasilci rešili poškodovanega in pregledali Savo do Radeč

Gasilci Poklicne gasilske enote Celje in Prostovoljnega gasilskega društva Laško so z vrvno tehniko z brežine rešili poškodovano osebo in pregledali vagon za posebne namene, ker ima vagon dva rezervoarja za pogonsko gorivo in akumulatorja. Gasilci so tudi preventivno pregledali vodno površino reke Save do Radeč zaradi morebitnega razliva naftnih derivatov.

Nastala je precerjšnja materialna škoda

Kot še pravijo, je ob tem nastala precejšna škoda. Med Ljubljano in Mariborom je bil sicer zaradi poškodovanih tirov ustavljen železniški promet.

Policija, avtomobil, 113

Kaj o nesreči pravijo policisti?

Na Policijski upravi Celje pravijo, da je šlo za izredni prevoz večjega tovora. V dogodku se je poškodoval državljan Češke. Ta je bil v posebni kabini za vagonom. Ko se je ta prevrnil, je kabino odtrgalo in jo odneslo na nabrežje reke Save.

Čeh se je hudo poškodoval

Češki državljan se je pri tem hudo poškodoval, z reševalnim vozilom so ga odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.

Vzrok nesreče še ugotavljajo

Policisti še nimajo vzroka nesreče. Ogled kraja nesreče na območju železniške postaje Zidani Most, še poteka, na njem sodelujeta tudi državna tožilka in preiskovalna sodnica. Policisti še pravijo, da bo materialna škoda zelo visoka.

Sporočilo Slovenskih železnic

S Slovenskih železnic so medtem sporočili, da bodo zaradi izrednega dogodka na postaji Zidani Most vlaki, ki vozijo na relaciji Ljubljana - Zidani Most - Dobova ter Maribor vozili z zamudami. Ob tem prirpoočajo, da pred odhodom preverite aktualno stanje na njihovi spletni strani v zavihku Zamude.

Promet trenutno poteka po enem tiru

Železniški promet v Zidanem Mostu je bil približno tri ure povsem onemogočen, od zgodnjih jutranjih ur poteka po enem tiru.

zidani most
radeče
sevnica
pgd sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi