Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
22.08.2023
12:05
Policija, marica
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so v ponedeljek v Brežicah obravnavali prometno nesrečo, ko je voznica trčila v kolesarja. Hrvat na avtocesti s pokvarjeno prikolico, med vikendom pa trije pretepi.

Nesreča, okvara in trije dogodki, v katerih so zapele pesti

55-letnica izsilila prednost 61-letnem kolesarju

V ponedeljek okoli pol šeste popoldne se je zgodila prometna nesreča na Gubčevi ulici v Brežicah. Po prvih ugotovitvah brežiških policistov naj bi 55-letna voznica osebnega avtomobila v križišču izsilila prednost 61-letnemu kolesarju. Kolesar je trčil v avto in padel po cesti, pri tem pa se lažje poškodoval. Oskrbeli so ga v brežiški bolnišnici. Prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili pri nobenem od udeležencev. Voznici osebnega avtomobila bodo napisali plačilni nalog.

Hrvat popravil luč prikolici

Prometni policisti so ponoči na Čatežu ustavili voznika iz Hrvaške, ki je imel na avtu pripet lahki priklopnik. Na številko 113 so policisti prijeli klic o vozniku, ki pelje po avtocesti proti Obrežju brez prižganih luči na prikolici. V postopku so policisti ugotovili, da je šlo za tehnično napako, zaradi katere je občasno prekinjalo luči. Ker jo je lahko voznik odpravil takoj na kraju samem, so mu izrekli opozorilo.

Slovak udaril 61-letnika v glavo

V soboto zvečer so policisti napisali plačilni nalog 28-letnemu državljanu Slovaške, ki je na avtocestnem počivališču Grič s pestjo udaril 61.letnika v predel glave, da je le-ta padel po tleh. V bližini so bili policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe iz Obrežja, ki so dvojico spravili narazen in na kraj poklicali krajevno pristojne policiste iz Brežic, ki so nasilnežu izdali plačilni nalog.

Na Senovem pretep trojice

Krški policisti so v soboto nekaj pred deveto zvečer posredovali na Titovi cesti na Senovem. Tam se je sprla, nato pa stepla trojica domačinov, starih od 25,  37 in 41 let. Vsem trem so napisali plačilen naloge.

Mladoletnici izmenjali klofute

V petek so nekaj pred polnočjo sevniški policisti obravnavali kršitev javnega reda na Trgu svobode v Sevnici. Tam naj bi se dve mladoletnici najprej sprli zaradi glasbe, nato pa si izmenjali še nekaj klofut. Pred uvedbo postopka o prekršku se bodo z njima podrobneje pogovorili v prisotnosti staršev, dodajajo policisti.
 

brežice
krško
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja