Skip to main content
Sreda, 29. november 2023
21.08.2023
07:54
Foto: arhiv ePosavje
Od petka do ponedeljka so v Posavju zabeležili nesrečo na tirih, tehnično intervencijo v Sevnici in požar v Tržišču. Gasilci so znova pomagali v Savinjski dolini.

Traktor na železniški progi

V petek ob 9.12 je na prehodu ceste čez železniško progo pri Bukošku, občina Brežice, obstal kmetijski traktor. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite tekočine in očistili vozišče. Poškodovanih ni bilo.

Gasilci pomagali v Ladkovi vasi

V soboto so gasilci iz gasilskih zvez Sevnica, Krško in Brežice, odstranjevali posledice nedavnih poplav v industrijski coni v Ladkovi vasi v občini Prebold.

Tehnična intervencija

V soboto ob 17.29 so v Naselju heroka Maroka v Sevnici, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja v večstanovanjskem objektu.

Zagorel priklopnik za nakladanje sena

V soboto ob 14.23 je v Pijavicah v občini Sevnica gorel traktorski priklopnik za nakladanje sena. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Tržišče so požar, katerega so domačini deloma lokalizirali z ročnimi gasilnimi aparati, pogasili, priklopnik je delno uničen.

Nujna medicinska pomoč

Prejšnji teden v Posavju 6 izrednih dogodkov

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili šest izrednih dogodkov, tri v občini Brežice in tri v občini Sevnica.

49 klicev in eno naročilo

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka do ponedeljka s številke 112 posredovali 49 pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročili za odvoz poginule živali.

pge krško
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi