Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
31.05.2023
07:39
Helikopterska nujna medicinska pomoč
Foto: arhiv ePosavje
V torkovem popoldnevu so se v Krškem zaslišale sirene, v Sotelskem se je zgodila prometna nesreča. To o nesreči pravijo na Policijski upravi Novo mesto.

Huda nesreča v Sotelskem

Avto zbil otroka

Popoldne so se v Krškem zaslišale sirene. Kot pravijo na Regijskem centru za obveščanje Brežice, je ob 18.15 v Sotelskem - na cesti Krško - Brestanica, avto zbil otroka. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči.

Helikopter ga je odpeljal v Ljubljano

Reševalci so poškodovanega otroka prepeljali na heliport pred Zdravstveni dom Krško, od koder je helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor nekaj po 19. uri s poškodovanim otrokom poletel proti Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. "Obveščene so bile pristojne službe," dodajajo.

Policisti uradno o nesreči v Sotelskem

V torek ob 18.15 se je zgodila prometna nesreča v Sotelskem na območju Policijske uprave Krško. Policisti so ugotovili, da je 22-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal na dovozno pot in trčil v otroka, ki je z zelenice nenadoma stekel na dovoz.

Otrok je nenadoma stekel na dovoz

Hudo poškodovanega otroka so reševalci oskrbeli, s helikopterjem je bil odpeljan v bolnišnico. "Okoliščine policisti še preiskujejo," dodajajo v sporočilu.

Trinajst nujnih pozivov

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali trinajst pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

pge krško
krško
nmp krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja