Skip to main content
Torek, 26. september 2023
09.12.2022
11:44
Nesreča v Sevnici
Foto: PGD Sevnica
Sevniški gasilci so imeli v četrtkovem popoldnevu in večeru dve intervenciji. Sprva so posredovali na Trgu svobode v Sevnici, zvečer pa še na cesti proti Orehovem.

V četrtek dve intervenciji

Trg svobode v Sevnici

Prvo intervencijo so imeli gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica ob 16.35, ko so na Trgu svobode v Sevnici rešili ujeto osebo iz dvigala večstanovanjske stavbe

Na cesti proti Orehovem

Ob 20.59 je na cesti Sevnica - Breg pri Orehovem poškodovano vozilo obtičalo na cestišču. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in vozilo izvlekli s cestišča na parkirni prostor, v nesreči pa poškodovanih ni bilo.

 

Policisti uradno o dogodku na cesti proti Orehovem

Ustavil sredi ceste, pa prižigal in ugašal luči na vozilu

Več informacij o nesreči so posredovali policisti. Nekaj pred 21. uro so bili sevniški policisti obveščeni o nevarnem ravnanju voznika osebnega avtomobila, ki naj bi med Sevnico in Orehovim z vozilom ustavil sredi ceste in prižigal in ugašal luči na vozilu.

Opiti 83-letnik izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste v robnik

Policisti so ugotovil, da je 83-letni voznik osebnega avtomobila v krožišču izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v robnik. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,42 miligramov alkohola. Pa so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Sedem pozivov

Z Regijskega centra za obveščanje so sporočili, da je preklican ukrep prekuhavanja vode pred uporabo na vodovodu Čelovnik v občini Sevnica. V Regijskem centru za obveščanje Brežice so sicer v preteklih 24-ih urah posredovali sedem pozivov za nujno medicinsko pomoč.

 

 

sevnica
pgd sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja