Skip to main content
V Posavju 22° C Petek, 19. avgust 2022
12.04.2021
08:24
Foto: arhiv ePosavje
Prejšnji teden v Posavju 17 izrednih dogodkov, od petka do ponedeljka pa dva požara in intervencija v Globočicah. S številke 112 so med vikendom posredovali 22 klicev za nujno pomoč.

Petek

Pomoč v Globočicah

V petek ob 14.07 so v Globočicah pri Kostanjevici na Krki gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kostanjevica s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjskega objekta, v katerem se je nahajala starejša oseba, ki se je pri padcu s postelje poškodovala. Osebo so dvignili na posteljo, reševalci nujne medicinske poomči Krško pa so jo na kraju pregledali.

Sobota

Požar na Bizeljski cesti

Ob 15.43 je na Bizeljski cesti v Brežicah gorelo v zabojniku za papir, pa so posredovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brežice in požar pogasili.

Nedelja

Požar na Armeškem

Ob 21.33 je na Armeškem v občini Krško ob lokalni cesti v bližini nestanovanjske stavbe, gorelo grmičevje. Požar so pogasili gasilci Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Brestanica.

Prejšnji teden v Posavju 17 izrednih dogodkov

Največ (7) v občini Brežice

V preteklem tednu smo na območju Posavja zabeležili 17 izrednih dogodkov, od tega tri v občini Krško, sedem v občini Brežice, šest v občini Sevnica in enega v občini Kostanjevica na Krki.

Med 9. in 12. uro brez elektrike na področju Župelevca

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju Župelevca z okolico na nadzorništvu Brežice na območju transformatorske postaje Bojsno, nizkonapetostno omrežje – Brezje danes med 9:00 in 12:00 uro.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka zjutraj do ponedeljka zjutraj posredovali 22 pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

(eP)

krško
brežice
pgd brežice
pge krško
elektro celje
obvestila

Pridružite se nam

Novice iz Posavja