Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
04.11.2022
10:20
Policija, avtomobil, 113
Foto: arhiv ePosavje
22-letnik norel po Leskovcu, napihal in ostal brez vozniškega izpita. Policisti so na območju občine Brežice prijeli 46 tujcev, ki so v Slovenijo prišli na nezakonit način.

22-letni voznik začetnik napihal in ostal brez vozniške

KRŠKO Krški policisti so med kontrolo prometa v Krškem nekaj po 20.30 ustavili voznika osebnega avtomobila VW golf, ki je pred tem z veliko hitrostjo peljal skozi naselje Leskovec pri Krškem. Med postopkom so ugotovili, da gre za 22-letnega voznika začetnika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,50 miligramov alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Dogodki na meji

V srbskem tovornjaku dva Afganistanca

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in v tovornem delu odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Policisti so tujca po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Na meji prijeli 46 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju občine Brežice prijeli 46 tujcev. Policisti so tujce prijeli na območju krajev Rigonce, Loče in Obrežje, izsledili in prijeli so 17 državljanov Burundija, 12 državljanov Pakistana, sedem državljanov Indije, sedem državljanov Rusije in tri državljane Kube. "Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni," dodajajo policisti.

krško
brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi