Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
05.09.2023
09:05
Helikopter na Radni
Foto: PGD Sevnica
V ponedeljek sta se v delovni nesreči v Boštanju poškodovala dva delavca, s helikopterjem so ju odpeljali v bolnišnico.

Padla s strehe in končala v bolnišnici

V ponedeljek ob 11.36 sta v Dolenjem Boštanju v občini Sevnica osebi padli s strehe objekta. Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so poškodovani osebi oskrbeli, helikopter Slovenske vojske pa ju je v spremstvu dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor prepeljal v Splošno bolnišnico Celje. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj pristanka in pomagali reševalcem pri prenosu, obveščene so bile pristojne službe.

Pomoč so nudili tudi krški poklicni gasilci

Kraj nesreče so si ogledali policisti in kriminalisti. Ob 15.22 so namreč v Dolenjem Boštanju v občini Sevnica gasilci Poklicne gasilske enote Krško z avto lestvijo nudili pomoč policiji pri ogledu kraja delovne nesreče.

Policisti uradno o nesreči v Dolenjem Boštanju

Sevniški policisti so dopoldne obravnavali nesrečo pri delu v Dolenjem Boštanju. Tam sta iz višine okoli pet metrov s strehe padla 33-letnik in 19-letnik, pri tem sta se oba hudo poškodovala.

Policisti pravijo, da nista uporabljala varovalne opreme

Po prvih ugotovitvah ogleda, ki se ga je udeležil tudi pristojni inšpektor inšpektorata za delo, delovišče na strehi ni bilo ustrezno zavarovano, prav tako varovalne opreme naj ne bi uporabljala delavca. 33-letnika so iz kraja odpeljali s helikopterjem, 19-letnika pa z reševalnim vozilom. "Preiskava primera še ni zaključena," dodajajo policisti.

20 pozivov za nujno pomoč

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 24-ih urah posredovali 20 pozivov za nujno medicinsko pomoč.

sevnica
pgd sevnica
pge krško
helikopter
slovenska vojska

Pridružite se nam

Poglejte tudi