Skip to main content
Torek, 16. april 2024
01.10.2022
21:04
Helikopter Slovenske vojske, Bell 412
Foto: arhiv ePosavje
V Posavju sta bila petek in sobota kar živahna. S številke 112 so posredovali osem nujnih klicev, zabeležili pa nesrečo, dve intervenciji ob dimu in požaru, pa sršene in helikopter v Kšrkem.

Petek in sobota v Posavju

Nesreča na Radni

V petek ob 21.27 sta na glavni cesti pri Logu v občin ISevnica trčili osebni vozili. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine in nudili pomoč policistom. Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

Podtalnica zalila klet

V petek je ob 7.21 v naselju Krmelj zaradi obilnega deževja podtalnica zalila kletne prostore Zdravstvene postaje Krmelj. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Krmelj so v soboto končali s izčrpavanjem vode in razvlažili prostore.

Tlenje tal pod pečjo

Ob 3.03 so se v naselju Trnovec v občini Sevnica v stanovanjskem objektu močno zadimili prostori. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Trnovec, Sevnica in Boštanj so opravili pregled prostorov in ugotovili da je prišlo do tlenja tal pod pečjo. Tla so razžagali, polili z vodo in pogasili ter s tem preprečili nadaljnjo širitev ognja.

Dim iz elektro omarice

Ob 12.04 se je na Bohoričevi ulici v Brežicah kadilo iz elektro omarice ob stanovanjskem objektu. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brežice so do prihoda dežurnega električarja Elektra Celje hladili omarico, požara ni bilo.

Helikopter v Krškem

Ob 13.20 je posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor prepeljala obolelo osebo iz Krškega v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Policisti Policijske postaje Krško so zavarovali kraj pristanka helikopterja.

Naplavine pod mostom

Od 13.48 so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kostanjevica na Krki nadaljevali z odstranjevanjem večje količine naplavin izpod lesenega mostu na reki Krki v Kostanjevici na Krki, kot posledica nedavnih obilnih padavin in poplav.

Sršeni

Zadnja sobotna intervencija je bila v Brežicah, ob 15.44 pa namreč gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Obrežje na Cesti prvih borcev v Brežicah z zračnega mostu na strehi poslovnega objekta odstranili dve sršenji gnezdi.

Osem nujnih z 112

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali osem pozivov za nujno medicinsko pomoč.

nmp sevnica
sevnica
pgd sevnica
krško
helikopter
slovenska vojska

Pridružite se nam

Poglejte tudi