Skip to main content
Torek, 30. maj 2023
19.05.2023
09:34
Avtocestna baza Drnovo
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so imeli pri nadzoru državne meje znova veliko dela. V treh primerih so ustavili sprovajalce tujcev, petim so odvzeli prostost. Na meji so sicer prijeli 49 tujcev.

Veliko dela za policiste na meji

Ukrajinec prevažal sedem Turkov, trije so bili v prtljažniku

Policisti so na območju Obrežja v četrtek ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes, nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Ukrajine v vozilu prevaža sedem državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogoje za vstop v Slovenijo. Tri tujce je voznik prevažal v prtljažniku.

Afganistanca prevažala Iranca

Na Obrežju so okoli 19.30 policisti kontrolirali voznika osebnega avtomobila Opel, nemških registrskih oznak. Dva državljana Afganistana, ki imata dovoljenje za bivanje v Nemčiji, sta v vozilu prevažala dva državljana Irana, ki sta nedovoljeno vstopila v Slovenijo.

V kombiju osem Turkov

Policisti so na Drnovem v noči na petek ustavili kombi, ki ga je vozil državljan Srbije. V vozilu je prevažal osem državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Petim sprovajalcem so odvzeli prostost

Policisti so državljanu Ukrajine, dvema državljanoma Afganistana in državljanu Srbije so odvzeli prostost in jih pridržali ter jim zasegli vozila, v katerih so prevažali tujce. S kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Policija, marica

Na petih lokacijah - največ je bilo Rusov

Policisti so na območju Policijske postaje Brežice s četrtka na petek prijeli 49 tujcev. Na območju krajev Dobova, Rigonce, Obrežje, Ribnica in Drnovo so izsledili in prijeli 18 državljanov Rusije, 13 državljanov Maroka, šest državljanov Sirije, štiri državljane Pakistana, tri državljane Nepala, tri državljane Bangladeša, državljana Indije in državljana Alžirije.

Postopki s tujci še niso zaključeni

"Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni," dodajajo na Policijski upravi Novo mesto.

brežice
državna meja

Pridružite se nam