Skip to main content
V Posavju 0.1° C Četrtek, 26. januar 2023
30.11.2022
10:38
Policija, avtomobil, 113
Foto: arhiv ePosavje
Na Velikem Trnu je pijani 56-letnik zletel s ceste v drog javne razsvetljave in v parkiran avtomobil. V Krškem razgrajal 28-letnik, končal v policijskem pridržanju.

Zletel s ceste v drog javne razsvetljave in parkiran avtomobil

V torek ob 13.30 so bili obveščeni o prometni nesreči v naselju Veliki Trn na območju Policijske postaje Krško. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 56-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal preko nasprotnega smernega vozišča in trčil v drog javne razsvetljave in v parkiran avtomobil.

Napihal in ostal brez vozniške

Policisti pravijo, da je povzročitelj nesreče imel v litru izdihanega zraka 0,95 miligramov alkohola. In so mu odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Odneli opažne plošče

Med 28. in 29. novembrom so na območju Čateža ob Savi neznanci z delovišča odtujili okoli 150 opažnih plošč in izvajalca del oškodovali za okoli 4500 evrov.

28-letnik razbijal po trgovini

V torek okoli 14. ure so policiste poklicali na pomoč iz prodajalne v Krškem, kjer naj bi pijan moški s kričanjem in nedostojnim vedenjem motil javni red in mir in razmetaval artikle po prodajalni. Policisti Policijske postaje Krško so zoper 28-letnega kršitelja, ki ni upošteval opozoril in ukazov, obvladali z uporabo prisilnih sredstev, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje, zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi