Skip to main content
Sobota, 9. december 2023
15.07.2023
08:11
Posledice silovitega neurja, ki je včeraj pustošilo v Posavju. Škoda je ogromna - več kot 120 streh uničenih samo v Krškem. Brežice in Sevnica sta jo odnesli bolje, Kostanjevica na Krki pa v plamenih.

Posledice četrtkovega neurja v Posavju

Včeraj, 13. julija 2023, je v popoldanskih urah Posavje zajelo neurje z močnimi nalivi, vetrom in točo, ki je povzročila veliko škode na objektih, kmetijstvu, infrastrukturi, prevoznih sredstvih in ostalih dobrinah. Vse skupaj je trenutno zabeleženih 161 izrednih dogodkov.

Najhuje je bilo v Krški občini

Po nepopolnih podatkih je v mestu Krško in njegovi okolici poškodovanih ali uničenih več kot 120 streh na stanovanjskih, gospodarskih in drugih objektih. Gasilci prostovoljne in poklicne gasilske enote Krško pri gasilski zvezi Krško so nekatere objekte uspeli sanirati, z deli pa se bo nadaljevalo tudi danes. Delavci Cestnega podjetja in Kostak-a Krško so odstranili več podrtih dreves, ki so padla na lokalne ali regionalne ceste. Aktivirano je bil tudi operativno delovanje Občinskega štaba Civilne zaščite občine Krško.

Brežiška občina jo je odnesla nekoliko bolje

Po nepopolnih podatkih je v delih občine Brežice poškodovanih ali uničenih okoli 30 streh na stanovanjskih, gospodarskih in drugih objektih. Posredovali so gasilci desetih prostovoljnih gasilskih društev pri gasilski zvezi Brežice, ki so sanirali in odstranjevali posledice neurja. Delavci Cestnega podjetja in Komunale Brežice so razžagali in odstranili večje število dreves, ki so ovirala ali onemogočala promet. Aktiviran je bil tudi OŠCZ občine Brežice.

V Sevnici črpali meteorno vodo

Gasilci PGD Sevnica so v Sevnici iz treh objektov izčrpali meteorno vodo, delavci Komunale Sevnica pa so z lokalne ceste odstranili podrto drevo.

Zagorelo na Kostanjevici na Krki

Ob 18.14 uri je v Črneči vasi v občini Kostanjevica na Krki zaradi udara strele zagorel gospodarski objekt. Gasilci PGD Kostanjevica na Krki in Prekopa so požar pogasili. Objekt velikosti 25 m2 je uničen.

vreme v posavju
brežice
krško
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja