Skip to main content
Torek, 26. september 2023
07.09.2022
13:02
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
V Radečah pogrešajo žago in samokolnico, v Krškem odnesli blagajno z denarjem, na meji so prijeli 56 tujcev, v Gorici pa policisti obravnajo primer vandalizma.

Tatvina, vandalizem in dogodki na meji

Na meji so prijeli 56 tujcev

Policisti so skupaj prijeli 56 tujcev, ki so na nezakonit način vstopili v Republiko Slovenijo. Večino so prijeli na območju Posavja, na območju krajev Brežice, Dobova, Ponikve, Veliki Obrež, Loče, Obrežje, Slovenska vas, štiri pa pri Tribučah na območju policijske postaje Črnomelj. Policisti pravijo, da tujci prihajajo iz Turčije, Indije, Afganistana, Burkine Faso, Burundi, Gvineje, Kameruna, Tunizije in Alžirije. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Odnesli blagajno z denarjem

Zgodaj zjutraj so policiste klicali na Cesto 4. julija v Krškem, kjer so ob prihodu v službo ugotovili, da so jim ponoči vlomili. Po prvih podatkih so jim odnesli blagajno z denarjem, ocenjujejo, da je škode za nekaj tisoč evrov.

V Radečah pogrešajo žago in samokolnico

Na območju Radeč je neznani storilec vlomil v starejše poslopje in ukradel motorno žago in samokolnico.

Požagali dva stebra lovske preže

V Gorici so policisti obravnavali poškodovanje na škodo lovske družine iz Velikega Podloga. Neznanci so požagali dva nosilna stebra lovske preže, ki se je zaradi tega podrla. Škodo še ocenjujejo.

Zapeljala na bankino, pa s ceste in v drevo

Pri Bruni vasi je 49-letna voznica med vožnjo izgubila nadzor nad vozilom, zapeljala na bankino, od tam pa po nekaj metrih zapeljala s ceste in trčila v drevo. Sprožile so se zračne blazine, ki so jo lažje poškodovale. Policisti so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,29 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Na avtu druge tablice, 22-letnik pa brez vozniškega dovoljenja

Dopoldne so policisti na Drnovem ustavili 22-letnega voznika osebnega avtomobila iz okolice Krškega. Policisti so ugotovili, da so na avtu tablice, ki pripadajo drugemu vozilu, voznik pa nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu avto zasegli.

krško
radeče
brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi