Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
13.11.2023
13:24
Foto: ePosavje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 10. in 13. novembrom 2023 prijeli tri tihotapce s skupno 30-imi tujci, enega tihotapca policija še išče. V Posavju prijeli še 270 tujcev.

Prijeli tihotapce in tujce, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo

V petek, 10. novembra 2023, okoli 17. ure so policisti na območju Obrežja kontrolirali voznika kombija čeških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 52-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža deset državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

V kombiju z desetimi državljani Turčije

V soboto, 11. novembra 2023, dopoldne so na avtocesti na priključku Drnovo ustavili voznika kombija. 19-letni državljan Moldavije je prevažal deset državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Bežal z več kot 200 km/h, ena oseba zaklenjena v prtljažniku

V noči na nedeljo, 12. novembra 2023, so policisti na avtocesti pri Čatežu ob Savi ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke BMW. Kršitelj znakov policistov ni upošteval z veliko hitrostjo, preko 200 km/h je nadaljeval z vožnjo, potem pa ustavil avtomobil in pobegnil. Policisti so zavarovali območje in ugotovili, da se v avtomobilu nahaja šest državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Eno osebo je tihotapec prevažal v prtljažniku, ki je bil zaklenjen. Policisti nadaljujejo z aktivnostmi za izsleditev pobeglega tihotapca.

Romun s štirimi Turki

V nedeljo, 12. novembra 2023, zvečer so na območju Čateža ob Savi kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 39-letni državljan Romunije prevaža štiri državljane Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Tihotapcem so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Na meji prijeli 270 tujcev

Policisti so med 10. in 13. novembrom 2023, na območju policijske postaje Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Loče, Sela pri Dobovi, Mostec, Gornji Lenart, Ribnica) izsledili in prijeli 82 državljanov Afganistana, 58 državljanov Rusije, 32 državljanov Maroka, 19 državljanov Pakistana, 18 državljanov Konga, 14 državljanov Nepala, 11 državljanov Šrilanke, sedem državljanov Mongolije, šest državljanov Azerbajdžana, pet državljanov Indije, pet državljanov Sirije, tri državljane Komorija, dva državljana Gane, dva državljana Kameruna, dva državljana Bangladeša, dva državljana Iraka, državljana Kitajske in državljana Gvineje.

Na območju policijske postaje Črnomelj (Vinica, Drenovec, Žuniči, Učakovci, Sečje selo) so prijeli 25 državljanov Maroka, štiri državljane Afganistana in državljana Jemna in na območju Sevnice dva državljana Sirije.

"Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni," še dodajajo na policiji.

policija
migranti
mejni prehodi
državna meja
avtocesta

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja