Skip to main content
Torek, 28. november 2023
14.11.2023
12:53
Policija
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Brežice, Mostec, Loče, Čatež ob Savi, Mihalovec, Slovenska vas, Bukošek, Kapele) izsledili in prijeli 124 tujcev.

Policija lovila tihotapca, v vozilu je imel šest tujcev

V ponedeljek, 13. novembra 2023, nekaj po 21. uri so policisti med Čatežem ob Savi in Drnovim zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke BMW italijanskih registrskih oznak. Voznik znakov policistov ni upošteval, vozil je s hitrostjo okoli 220 km/h, potem pa na izvozu za Dobruško vas avtomobil zaradi okvare ustavil in peš pobegnil.

Na območju Zavinka so pobeglega voznika policisti izsledili in prijeli. Ugotovljeno je bilo, da gre za tihotapca iz Italije, ki je v vozilu prevažal pet državljanov Sirije in državljana Turčije, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Državljanu Italije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Policijski postopki z državljanom Turčije in državljani Sirije še niso zaključeni.  

V Posavju izsledili in prijeli 124 tujcev, največ iz Afganistana (30)

Policisti so na območju policijske postaje Brežice izsledili in prijeli 30 državljanov Afganistana, 18 državljanov Rusije, 15 državljanov Maroka, 14 državljanov Pakistana, 12 državljanov Bangladeša, devet državljanov Nepala, devet državljanov Indije, šest državljanov Turčije, dva državljana Konga, državljana Mongolije, državljana Irana, državljana Šrilanke in državljana Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

policija
mejni prehodi
državna meja
migranti

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja