Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
07.12.2023
13:41
Foto: PU Novo mesto
Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 67 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 204 klicev.

Odtujili dva mopeda in avtomobilsko prikolico

Med 4. in 6. decembrom 2023, je nekdo z dvorišča stanovanjskega bloka v naselju Nad mlini v Novem mestu odtujil moped znamke Lintex rdeče barve, registrskih oznak NM 1A-B9 in moped znamke Longjia zeleno črne barve, registrskih oznak NM 1E-U4.

Med 3. in 6. decembrom 2023, je v Bukošku na območju policijske postaje Brežice neznanec z dvorišča stanovanjske hiše odtujil avtomobilsko prikolico znamke TPV registrskih oznak KK RV-884.

Z uporabo stingerja ustavili tihotapca

V sredo, 6. decembra 2023, nekaj pred 22. uro so policisti na območju Čateža ob Savi ustavljali voznika osebnega avtomobila Alfa romeo romunskih registrskih oznak. Voznik znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo po avtocesti. Zaradi suma tihotapljenja ljudi so ga ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali, upočasnjevali promet, vendar je nadaljeval z vožnjo, sunkovito spreminjal smer in vozil s hitostjo tudi 180 km/h. Pri predoru Leščevje so policisti uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil, tako imenovani stinger ali bodičasti trak, ki je vozilu preluknjal pnevmatike in s tem preprečil nadaljnjo vožnjo.

Voznik je po zaustavitvi vozilo zapustil in peš pobegnil. Policisti še vedno izvajajo aktivnosti za njegovo izsleditev, iskali so ga tudi vodniki službenih psov, teren so pregledovali s pomočjo helikopterja.  Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je osumljenec prevažal pet državljanov Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Avtomobil, s katerim je voznik tihotapil tujce so zasegli, postopki z državljani Iraka pa še potekajo.

Fotogalerija (Foto: PU Novo mesto):

V Posavju prijeli 84 tujcev

Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Rigonce, Dobova,  Brežice, Čatež ob Savi, Obrežje) izsledili in prijeli 33 državljanov Sirije, 27 državljanov Maroka, 11 državljanov Rusije, štiri državljane Bangladeša, štiri državljane Pakistana, državljana Turčije, državljana Afganistana in državljana Nepala.

Na območju policijske postaje Krško (Krško) so prijeli dva državljana Maroka.

Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

policija
avtocesta
mejni prehodi
državna meja
migranti

Pridružite se nam

Poglejte tudi