Skip to main content
Petek, 12. april 2024
19.10.2023
09:59
Migranti na južni meji
Foto: ePosavje.com
Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 75 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 229 klicev.

Romun na Čatežu s štirimi Turki

V sredo, 18. oktobra 2023, nekaj po 15. uri so policisti na območju Čateža ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes ukrajinskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 45-letni državljan Romunije v vozilu prevaža štiri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Tihotapcu so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

V Posavju prijeli 136 tujcev, največ iz Afganistana (73)

Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Dobova, Rigonce, Brežice, Loče, Mostec, Kapele, Globoko, Brezje pri Veliki Dolini, Nova vas pri Mokricah, Jereslavec, Rakovec) izsledili in prijeli 73 državljanov Afganistana, 26 državljanov Bangladeša, 11 državljanov Iraka, deset državljanov Pakistana, šest državljanov Iraka, pet državljanov Indije, štiri državljane Nepala in državljana Sirije.

Na območju policisjke postaje Črnomelj (Preloka, Žuniči, Kvasica), pa so prijeli šest državljanov Maroka in državljana Alžirije.

Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

policija
čatež ob savi
migranti
državna meja
mejni prehodi

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja