Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
26.09.2023
12:50
Foto: ePosavje
Policija na območju Posavja obravnavala 158 tujcev, na avtocestnem počivališču Grič pri Čatežu ob Savi prijeli 46-letnega državljana Bosne in Hercegovine z osmimi Turki v vozilu.

Prijeli 158 tujcev

V zadnjih 24-tih urah so na območju policijske uprave Novo mesto obravnavali 158 tujcev, ki so nezakonito prestopili notranjo mejo oziroma niso izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije. Štiri so obravnavali metliški policisti (prijeti pri Želebeju), ostala pa so obravnavali na območju Posavja (Rigonce, Dobova, Sela pri Dobovi, Mihalovec, Jereslavec, Kapele, Loče, Grič, Zaloke). Postopki z njimi še niso zaključeni.

Na Čatežu ob Savi prijeli sprovajalca z osmimi državljani Turčije

V noči iz ponedeljka na torek, 26. septembra 2023, so policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe na avtocestnem počivališču Grič kontrolirali kombinirano vozilo hrvaških tablic. Vozilo, sicer last rent-a-car, je vozil 46-letni državljan Bosne in Hercegovine. Pri kontroli so policisti našteli osem potnikov iz Turčije, ki niso izpolnjevali pogojev za prestop notranje meje oziroma bivanje na območju Slovenije. Vozilo so zasegli, 46-letnika pa pridržali zaradi suma storitve kaznivega dejanja.

policija
mejni prehod

Pridružite se nam

Poglejte tudi