Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
27.11.2023
13:49
Foto: arhiv ePosavje
Policija je med petkom in ponedeljkom prijela osem tihotapcev, ki so v vozilih skupno prevažali 41 tujcev. V Posavju so prijeli še 326 tujcev, ki so nezakonito prečkali državno mejo.

Prijeli osem tihotapcev in 41 tujcev

V petek, 24. novembra 2023, nekaj po 20. uri so policisti v Župelevcu ustavili voznika osebnega avtomobila Opel zafira italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 50-letni državljan Rusije v vozilu prevaža štiri državljane Turčije in štiri državljane Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Nekaj pred 21. uro so v Rigoncah kontrolirali voznika Volkswagen tourana poljskih registrskih oznak. 33-letni državljan Tadžikistana je prevažal osem državljanov Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. 

V soboto, 25. novembra 2023, dopoldne so na Bizeljskem kontrolirali voznika Opla zafire poljskih registrskih oznak. 64-letni državljan Ukrajine je prevažal štiri državljane Rusije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo.

Nekaj pred 17. uro so v Slovenski vasi ustavili voznika osebnega avtomobila Kia ceed čeških registrskih oznak. 35-letni državljan Tunizije je prevažal tri državljane Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

V nedeljo, 26. decembra 2023, zjutraj so na Obrežju ustavljali voznika kombija znamke Fiat ducato madžarskih registrskih oznak. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo proti Brežicam. Na območju Kapel so policisti uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil in kršitelju preprečili nadaljnjo vožnjo. 31-letnega voznika, ki je poskušal peš pobegniti, so prijeli in ugotovili, da gre za državljana Švedske, ki je prevažal 11 državljanov Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Prijeli so tudi 29-letnega državljana Libanona, ki je z osebnim avtomobilom Peugeot 3008 francoskih registrskih oznak tujcem nudil pomoč pri prestopu meje. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu.

Nekaj pred 10. uro so na Čatežu ob Savi ustavljali voznika osebnega avtomobila BMW romunskih registrskih oznak. Voznik znakov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo proti Dvorcam, kjer je avtomobil ustavil in peš pobegnil. Na območju Čateških Toplic so 24-letnega osumljenca izsledili in prijeli. Ugotovili so, da je prevažal pet državljanov Turčije in dva državljana Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Prav tako v nedeljo, 26. novembra zvečer so na mejnem prehodu Metlika kontrolirali voznika osebnega avtomobila Mitsubiski spacestar poljskih registrskih oznak. Ugotovili so, da 49-letni državljan Ukrajine prevaža štiri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Tihotapcem so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še potekajo.

V posavju prijeli 326 tujcev, največ iz Afganistana (109)

Policisti so med 24. in 27. novembrom 2023, na območju policijske postaje Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Loče, Velika Dolina, Rakovec, Jesenice, Kapele, Mostec, Mihalovec, Trnje, Dvorce, Mali Obrež) izsledili in prijeli 109 državljanov Afganistana, 46 državljanov Rusije, 26 državljanov Sirije, 24 državljanov Bangladeša, 19 državljanov Maroka, 15 državljanov Pakistana, 14 državljanov Indije, 11 državljanov Šrilanke, deset državljanov Sierra Leone, devet državljanov Konga, sedem državljanov Iraka, šest državljanov Kameruna, štiri državljane Kitajske, štiri državljane Turčije, štiri državljane Kazahstana, tri državljane Eritreje, po dva državljana, Haitija, Gvineje, Gane, Irana, Kitajske in Nepala, državljana Gambije, državljana Haitija in državljana Malija.

Na območju policijske postaje Črnomelj (Marindol, Drenovec, Preloka, Vinica, Miliči) so prijeli 22 državljanov Maroka in državljana Afganistana.

"Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni," še dodajajo na policiji.

policija
državna meja
mejni prehodi
migranti

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja