Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
18.10.2023
10:13
Foto: arhiv ePosavje
17. oktobra 2023, so policisti pri Črnomlju ustavili kombi s 14 Turki, na postajališču Zaloke odkrili 11 Iračanov, pri Obrežju pa dva Turka.

Prijeli tihotapce in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

V torek, 17. oktobra 2023, nekaj pred 11. uro so policisti pri Dalnjih Njivah na območju policijske postaje Črnomelj ustavili kombi znamke Mercedes hrvaških registrskih oznak. Ugotovili so, da 50-letni voznik iz Belgije v kombiju prevaža 14 državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Med nadzorom na avtocestnem postajališču Zaloke so okoli 10. ure kontrolirali dva voznika osebnih avtomobilov iz Hrvaške in Črne Gore. 23-letni državljan Črne Gore je prevažal pet državljanov Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo, 27-letni državljan Srbije pa šest državljanov Iraka, ki so prav tako nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Nekaj pred 21. uro so na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila znamke BMW hrvaških registrskih oznak. 24-letni državljan Hrvaške in 17-letni državljan Hrvaške sta v vozilu prevažala dva državljana Turčije. Osumljencem kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo še potekajo.

V Posavju prijeli 92 tujcev, v Črnomlju in Metliki še 27

Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Brežice, Bukošek, Cirnik, Loče, Mihalovec, Rakovec) izsledili in prijeli 40 državljanov Afganistana, 14 državljanov Pakistana, 12 državljanov Rusije, osem državljanov Kitajske, sedem državljanov Indije, šest državljanov Nepala, dva državljana Maroka, državljana Senegala, državljana Konga in državljana Iraka.

Na območju policijske postaje Črnomelj (Vinica, Preloka, Miliči, Žuniči, Črnomelj) so prijeli 22 državljanov Maroka in državljana Alžirije in na območju policijske postaje Metlika (Rakovec) štiri državljane Irana.

Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

policija
mejni prehodi
migranti
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja