Skip to main content
Torek, 28. november 2023
15.11.2023
10:08
Pozor, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Rigonce, Dobova, Slovenska vas, Jereslavec) in Krško (Črneča vas) izsledili in prijeli 99 tujcev. Prijeli so 4 tihotapce z 21 tujci.

Dva primera, kjer sta Ukrajinca v vozilu prevažala Turke

V torek, 14. novembra 2023, so nekaj po 13. uri ustavili voznika osebnega avtomobila BMW 530 poljskih registrskih oznak. 19-letni državljan Ukrajine je v avtomobilu prevažal štiri državljane Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Prav tako na Obrežju, nekaj pred 15. uro, so policisti na območju Obrežja kontrolirali voznika osebnega avtomobila Opel astra poljskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 23-letni državljan Ukrajine prevaža štiri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Policijski lov BMW-ja, ustavili so ga šele s stingerjem

Okoli 23. ure so na avtocesti pri Obrežju zaradi suma tihotapstva ustavljali voznika osebnega avtomobila BMW poljski registrskih oznak. Voznik znakov policistov ni upošteval, nadaljeval je z vožnjo z veliko hitrostjo, zapeljal z avtoceste in vozil proti Vihram. Zaradi neupoštevanja znakov, s katerimi so ga ustavljali, so uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil stinger. Na kraju so prijeli sopotnika, državljana Turčije in 22-letnega voznika, prav tako iz Turčije, ki je poskušal peš pobegniti. Ugotovljeno je bilo, da prevažata šest državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Dva tujca sta prevažala v prtljažniku BMW-ja.

Pakistanec v vozilu s petimi Turki in dvemi Afganistanci

V sredo, 15. novembra 2023, nekaj pred 6. uro so na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila Fiat stilo slovaških registrskih oznak. Državljan Pakistana je prevažal pet državljanov Turčije in dva državljana Afganistana, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Tihotapcem so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.  

V Posavju prijeli 99 tujcev

Policisti so na območju policijske postaje Brežice izsledili in prijeli 27 državljanov Rusije, 14 državljanov Afganistana, 12 državljanov Maroka, deset državljanov Pakistana, osem državljanov Turčije, sedem državljanov Bangladeša, šest državljanov Indije, tri državljane Sierra Leone, dva državljana Kitajske, dva državljana Konga, državljana Kube, državljana Libije in državljana Alžirije.

Na območju policjske postaje Krško (Črneča vas) so prijeli pet državljanov Afganistana in na območju policijske postaje Črnomelj (Stara Lipa) dva državljana Maroka.

"Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni," so še sporočili iz policije.

policija
državna meja
mejni prehodi
migranti
avtocesta

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja