Skip to main content
Torek, 28. november 2023
10.11.2023
14:46
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so obravnavali 315 tujih državljanov, ki so na nezakonit način prestopili notranjo mejo oziroma niso izpolnjevali pogojev za bivanje v Sloveniji.

Policija prijela sedem tihotapcev in 28 tujcev

Policisti državne specializirane enote za nadzor državne meje so v sredo, 8. novembra 2023, dopoldne na Obrežju kontrolirali sumljiv kombi švicarskih registrskih tablic, ki ga je vozil 35-letni državljan Švice, zraven je imel 30-letnega sopotnika iz Srbije. V postopku so ugotovili, da prevažata šest državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za prestop notranje meje. Vozilo so jima zasegli, postopek pa so prevzeli kriminalisti. Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.

Isti policisti so ob pol treh popoldne na avtocesti opazili sumljivo vozilo madžarskih tablic. Očitno so potniki opazili, da za njimi vozijo policisti, saj so v Dobruški vasi zapeljali z avtoceste in nadaljeval z vratolomno vožnjo po lokalnih cestah, nazadnje so ga policisti iz Šentjerneja prestregli pri Vinjem vrhu. 22-letnega voznika, državljana Italije, so prijeli in vklenili, v bližini pa nato prijeli še sedem državljanov Turčije (med njimi trije otroci), ki so na nezakonit način prestopili notranjo mejo. Vozilo so mu zasegli, postopek pa so prevzeli kriminalisti. Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.

V noči iz srede na četrtek so policisti državne specializirane enote za nadzor državne meje v Brežicah ustavili sumljiv kombi madžarskih tablic, ki ga je vozil 23-letni voznik iz Moldavije. V kombiju so našli trinajst državljanov Turčije. Kasneje so prostost odvzeli še 23-letnemu državljanu Romunije in 24-letnemu državljanu Moldavije, ki sta bila tudi del ekipe, ki je pomagal pri nezakonitem prehodu notranje meje. Postopek so prevzeli kriminalisti. Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.

V četrtek opoldne so v Bukošku policisti ustavili osebni avtomobil hrvaških tablic, ki ga je vozil  32-letni državljan Italije. V vozilu je imel dva državljana Turčije, ki nista izpolnjevala pogojev za bivanje v Sloveniji. V postopek so se vključili novomeški kriminalisti.

policija
državna meja
mejni prehodi
migranti

Pridružite se nam

Poglejte tudi