Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
04.12.2023
12:22
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Loče, Sela pri Dobovi, Jereslavec, Mostec, Trnje, Veliki Obrež) izsledili in prijeli 266 tujcev.

V vozilu prevažal 14 državljanov Sirije

V noči s petka, 1., na soboto, 2. decembra 2023, so policisti na območju Velike vasi pri Krškem ustavljali voznika osebnega avtomobila Peugeot 3008 nemških registrskih oznak. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, potem pa ustavil poskušal peš pobegniti. 19-letnega državljana Grčije so prijeli in mu odvzeli prostost. Ugotovili so, da je v vozilu prevažal 14 državljanov Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Državljan Turčije in državljana Moldavije prevažala devet državljanov Turčije

Nekaj pred 18. uro so na Obrežju kontrolirali Volkswagen crafter madžarskih registrskih oznak. 34-letni državljan Turčije in 33-letna državljana Moldavije sta prevažala devet državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Romun prevažal šest Turkov

V soboto, 2. decembra 2023, nekaj po 19. uri so na cesti Novo mesto - Metlika, na območju Jugorja pri Metliki kontrolirali voznika osebnega avtomobila Audi hrvaških registrskih oznak. 29-letni državljan Romunije je prevažal šest državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Ukrajinec prevažal dva Sirijca

V nedeljo, 3. decembra 2023, popoldne so policisti na Obrežju kontrolirali voznika Škode octavie čeških registrskih oznak. 50-letni državljan Ukrajine je prevažal dva državljana Sirije, ki sta nezakonito vstopila v Slovenijo.

Tihotapcem so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Sirije in Turčije še niso zaključeni.

V Posavju prijeli 266 tujcev

Policisti so med 1. in 4. decembom 2023 na območju policijske postaje Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Loče, Sela pri Dobovi, Jereslavec, Mostec, Trnje, Veliki Obrež) izsledili in prijeli 88 državljanov Afganistana, 86 državljanov Maroka, 14 državljanov Sirije, deset državljanov Indije, osem državljanov Šrilanke, sedem državljanov Somalije, sedem državljanov Konga, šest državljanov Iraka, šest državljanov Burundija, štiri državljane Kameruna, štiri državljane Palestine, štiri državljane Pakistana, tri državljane Turčije, tri državljane Kitajske, tri državljane Sierra Leone, dva državljana Senegala in po enega državljana Bangladeša, Čada, Irana, Jordanije, Liberije, Toga, Nigerije, Tunizije, Gvineje, Ugande in Sudana.

policija
migranti
mejni prehodi
državni zbor

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja