Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
22.01.2024
10:50
Policija, nadzor, Obrežje
Foto: ePosavje.com
Policija je na območju policijske postaje Brežic obravnavala dva tihotapca, ki sta skupno prevažala devet tujcev. Prijeli so še 297 tujcev, največ iz Sirije (155).

Državljan Ukrajine prevažal štiri državljane Sirije

V soboto, 20. januarja 2024, okoli 19.30 so policisti v Rigoncah kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke Hyundai poljskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 30-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža štiri državljane Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Državljanka Poljske prevažala tri državljane Turčije in dva državljana Sirije

V noči s sobote na nedeljo, 21. januarja 2024, so na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila nizozemskih registrskih oznak. 31-letna državljanka Poljske je prevažala tri državljane Turčije in dva državljana Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo.

Državljanu Ukrajine in državljanki Poljske so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazenskima ovadbama zaradi kaznivih dejanj prepovedanih prehajanje meje ali ozemlja države so ju privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba odredil pripor. Državljani Sirije in državljani Turčije so izrazili namero za podajo prošnje za mednarodno zaščito.

V Posavju prijeli 297 tujcev

Policisti so med 19. in 22. januarjem 2024 na območju policijske postaje Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Loče, Rakovec, Nova vas pri Mokricah, Jereslavec, Mostec, Stara vas, Kapele, Župelevec) izsledili in prijeli 155 državljane Sirije, 28 državljanov Afganistana, 28 državljanov Rusije, 21 državljanov Maroka, 20 državljanov Nepala, 16 državljanov Somalije, 12 državljanov Bangladeša, osem državljanov Kitajske, tri državljane Turčije, tri državljane Egipta, dva državljana Indije in državljana Tunizije.

Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

policija
mejni prehodi
državna meja
migranti

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja