Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
09.02.2024
10:17
Foto: PPIU Novo mesto
Na mejnem prehodu Obrežje so policisti v kombiju odkrili, da sta dva državljana Romunije v prirejenem skritem prostoru prevažala tri državljane Maroka in državljana Egipta.

Dva Romuna v kombiju prevažala tujce

V noči s četrtka na petek, 9. februarja 2024, so policisti na Obrežju kontrolirali voznika kombija znamke Mercedes romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 47-letni državljan Romunije in 60-letni sopotnik iz Romunije v prirejenem skritem prostoru prevažata tri državljane Maroka in državljana Egipta.

Prostor je bil prirejen na način, da je bilo za zadnjimi sedeži ležišče z blazino, pod katero je bil zaboj, v katerem so se nahajali štirje tujci. Tihotapcema so odvzeli prostost, ju pridržali in zasegli kombi. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

V Posavju prijeli 89 tujcev

Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Slovenska vas, Ločem Trnje, Brezje pri Veliki Dolini, Ribnica, Obrežje, Jereslavec) izsledili in prijeli 35 državljanov Sirije, 23 državljanov Afganistana, deset državljanov Bangladeša, šest državljanov Palestine, pet državljanov Nepala, štiri državljane Maroka, štiri državljane Pakistana, dva državljana Turčije, dva državljana Indije in državljana Libije.

Na območju policijske postaje Sevnica pa še enega državljana Bangladeša.

"Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni," so že zapisali pri policiji.

policija
mejni prehodi
državna meja
migranti

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja