Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
05.02.2024
12:52
Foto: ePosavje.com
Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 2. 2. in 5. 2. posredovali v 188 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 582 klicev.

S kombijem, polnih migrantov, v kamnito ograjo

V petek, 2. februarja 2024, okoli 9.30 je na mejni prehod Rigonce na vstop v Slovenijo pripeljal voznik kombija Fiat ducato italijanski registrskih oznak. Ko je opazil policiste, je zapeljal na prometni pas, namenjen izstopu iz Slovenije, potem pa s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo do naselja Rigonce, kjer je izgubil oblast nad vozilom in silovito trčil v kamnito ograjo. 24-letnemu vozniku, državljanu Indije, so odvzeli prostost in ga pridržali. Ugotovljeno je bilo, da v tovornem delu kombija prevaža 14 državljanov Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Policisti so na kraj poklicali reševalce, ki so oskrbeli pet tujcev, poškodovanih v prometni nesreči.

Fotogalerija (Foto: PPIU PU Novo mesto):

V avtodomu prevažal tri državljane Turčije

Med opravljanjem nalog na območju Slovenske vasi so policisti v petek, 2. februarja 2024, nekaj po 16. uri kontrolirali voznika avtodoma portugalskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 53-letni voznik iz Litve in 52-letni sopotnik iz Poljske v avtodomu v majhnem pomožnem prostoru poleg rezervnega kolesa prevažata tri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Tihotapil mamo s tremi otroki in povzročil prometno nesrečo

V soboto, 3. februarja 2024, nekaj pred 19. uro so na območju Slovenske vasi ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Audi. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je z veliko hitrostjo nadaljeval z vožnjo, zapeljal na avtocesto, kjer je vozil s hitrostjo 240 km/h, potem pa zapustil avtocesto, v krožišču Drnovo zaradi neprilagojene hitrosti povzročil prometno nesrečo in peš pobegnil. Tihotapca so policisti izsledili in prijeli. Ugotovili so, da gre za 34-letnega državljana Romunije, ki je v vozilu prevažal 31-letno državljanko Turčije in njene tri otroke. Lažje poškodovane potnike so reševalci oskrbeli.

S polnim kombijem migrantov obtičal na travniku

V noči s sobotoe na nedeljo, 4. februarja 2024, so na območju Jesenic na Dolenjskem ustavljali voznika kombija Renault traffic. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo po travniku, kjer je obstal. 28-letnega državljana Srbije so prijeli in mu odvzeli prostost. Ugotovili so, da v kombiju prevaža 13 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Med tujci je bilo pet otrok. V bližini so izsledili in prijeli še voznika osebnega avtomobila Fiat punto, 27-letnega državljana Srbije in dva sopotnika, prav tako državljana Srbije. Ugotovljeno je bilo, da so prav tako sodelovali pri tihotapljenju državljanov Turčije.

Fotogalerija (Foto: PPIU Novo mesto):

V vozilu prevažal pet državljanov Sirije

V nedeljo, 4. februarja 2024, nekaj pred 21. uro so na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila BMW 525 avstrijskih registrskih oznak. 26-letni državljan Romunije je prevažal pet državljanov Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Devetim tihotapcem so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so jih privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z ostalimi tujci še potekajo.

Na mejni prehod s ponarejenimi bankovci

3. 2. je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Audi A3 poljskih registrskih oznak. Policisti so opravili temeljito mejno kontrolo. Pri pregledu prtljage 25-letnega voznika, državljana Romunije in Moldavije, so našli 69 bankovcev po sto evrov. Ugotovili so, da gre za ponarejene bankovce, ki ne vsebujejo predpisanih zaščitnih elementov. Ponaredke so zasegli, 25-letniku odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja ponarejanja denarja ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

V Posavju prijeli 264 tujcev, največ iz Sirije (129)

Policisti so med 2. 2. in 5. 2. 2024 na območju policijske postaje Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Loče, Rakovec, Jereslavec, Kapele, Čatež ob Savi, Jesenice, Globoko, Dvorce) izsledili in prijeli 129 državljanov Sirije, 32 državljanov Afganistana, 28 državljanov Konga, 26 državljanov Maroka, 22 državljanov Rusije, štiri državljane Pakistana, štiri državljane Nepala, štiri državljane Indije, štiri državljane Turčije, tri državljane Bangladeša, dva državljana Somalije, dva državljana Egipta, državljana Sierra Leone, državljana Kameruna, državljana Alžirije in državljana Kazahstana.

"Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni," še dodajajo na policiji.

policija
mejni prehodi
državna meja
migranti

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja