Skip to main content
Nedelja, 14. april 2024
08.03.2024
14:05
Pozor, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
Državljan Moldavije, državljan Romunije in državljanko Ukrajine so policisti zaradi tihotapljenja 23-ih tujcev, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, pridržali in jim odvzeli prostost.

Moldavijec v kombiju prevažal pet državljanov Turčije in dva državljana Sirije

Na območju Kostanjevice ob Krki so policisti v četrtek, 7. marca 2024, nekaj po 19. uri ustavili voznika kombija Mercedes vito romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 33-letni državljan Moldavije v kombiju prevaža pet državljanov Turčije in dva državljana Sirije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Romun prevažal 11 državljanov Turčije

V Podbočju so okoli 21. ure kontrolirali voznika kombija Volkswagen crafter hrvaških registrskih oznak. 30-letni državljan Romunije je prevažal 11 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

V Metliki Ukrajinka prevažala osem državljanov Turčije

Okoli polnoči so policisti v Metliki ustavili voznika osebnega avtomobila Mazda 5 nemških registrskih oznak. 46-letna državljanka Ukrajine je v avtomobilu prevažala osem državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Državljanki Ukrajine in državljanoma Romunije in Moldavije so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s 36 tujci, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo, še potekajo.

V Posavju prijeli 52 tujcev

Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Dobova, Nova vas pri Mokricah, Rakovec, Loče, Rigonce, Mihalovec) izsledili in prijeli 24 državljanov Sirije, deset državljanov Afganistana, šest državljanov Maroka, tri državljane Egipta, dva državljana Rusije, državljana Tunizije in državljana Iraka.

Na območju policijske postaje Sevnica (Gornje Orle) so prijeli pet državljanov Sirije.

Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

policija
državna meja
mejni prehodi
migranti

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja