Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
30.01.2024
13:26
Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 62 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 194 klicev.

Državljan Romunije tihotapil štiri državljane Turčije

V ponedeljek, 29. januarja 2024, okoli 11. ure so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila Audi A3. Med postopkom so ugotovili, da 39-letni državljan Romunije v vozilu prevaža štiri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Dva Poljaka prevažala deset tujcev

Prav tako na Obrežju so nekaj pred 23. uro ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen touareg. 45-letni državljan Poljske in 30-letni potnik prav tako iz Poljske, sta v vozilu prevažala osem državljanov Sirije in dva državljana Egipta.

"Osumljencem kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije, Sirije in Egipta pa še potekajo," so še dodali na policiji.

V Posavju prijeli 67 tujcev

Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Rigonce, Loče, Dobova, Slovenska vas, Kapele) izsledili in prijeli 22 državljanov Sirije, deset državljanov Maroka, devet državljanov Nepala, osem državljanov Konga, šest državljanov Pakistasna, pet državljanov Šrilanke, štiri državljane Rusije in po enega državljana Egipta, Iraka in Indije.

Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

policija
migranti
državna meja
mejni prehodi

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja