Skip to main content
V Posavju N/A° C Sreda, 17. april 2024
23.02.2024
12:20
Policisti so v Posavju v sredo in petek prijeli tri tihotapce, ki so skupno prevažali 39 tujcev. Na območju Brežic so prijeli še 119 tujcev, največ iz Sirije (42).

Ukrajinec prevažal pet tujcev

V sredo, 21. februarja 2024, nekaj po 17. uri so policisti na območju Novega mesta ustavili voznika osebnega avtomobila Mazda 6 čeških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 23-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža pet tujcev, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Ukrajine so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z dvema državljanoma Afganistana, dvema državljanoma Turčije in državljanom Irana še potekajo.
 

Državljan Severne Makedonije v kombiju prevažal 31 državljanov Turčije

V četrtek, 22. februarja 2024, nekaj po 15. uri so policisti policijske postaje Brežice, na Bizeljski cesti ustavili voznika kombija Iveco daly slovaških registrskih oznak. Ugotovili so, da 43-letni državljan Severne Makedonije v kombiju prevaža 31 državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so pridržali, mu odvzeli prostost in zasegli kombi. S kazensko ovadbo ga bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še niso zaključeni.

Fotogalerija (Foto: Foto: PPIU PU Novo mesto):

Moldavijec tihotapil tri državljane Turčije

V noči s četrtka, 22., na petek, 23. februarja 2024, so policisti na območju Obrežja ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 30-letni državljan Moldavije v vozilu prevaža tri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Državljanu Moldavije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

V sredo in četrtek policija prijela 119 tujcev, največ iz Sirije (42)

Policisti so v sredo, 21. februarja 2024, na območju policijske postaje Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Jereslavec, Mihalovec, Obrežje) izsledili in prijeli 13 državljanov Sirije, 11 državljanov Afganistana, devet državljanov Rusije, šest državljanov Nepala, dva državljana Maroka, državljana Egipta, državljana Palestine in državljana Irana.

V četrtek, 22. februarja 2024, so policisti na območju policijske postaje Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Jereslavec, Trnje, Bukošek, Brežice, Kapele) izsledili in prijeli 29 državljanov Sirije, 26 državljanov Afganistana, 15 državljanov Maroka, štiri državljane Rusije in državljana Turčije.

Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

policija
mejni prehodi
državna meja
migranti

Pridružite se nam

Poglejte tudi