Skip to main content
Ponedeljek, 26. februar 2024
22.11.2023
14:03
Policija, nadzor
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Rigonce, Dobova, Kapele, Jereslavec, Vrhje, Obrežje, Rakovec, Bukošek, Slovenska vas) izsledili in prijeli

Romun prevažal osem Turkov

V torek, 21. novemra 2023, okoli 16.30 so policisti na območju Rakovca ustavili voznika osebnega avtomobila Fiat croma čeških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 32-letni državljan Romunije prevaža osem državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Rumun v vozilu s petimi Turki

Nekaj pred 21. uro so v kraju Vrhje ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen touran francoskih registrskih oznak. Ugotovili so, da 31-letni državljan Romunije v avtomobilu prevaža pet državljanov Turčije in državljana Sirije.

Državljan Gruzije prevažal osem Turkov

V sredo, 22. novembra 2023, nekaj po 3. uri so v Rigoncah kontrolirali voznika osebnega avtomobila Jeep grand cherokee poljskih registrskih oznak. 37-letni državljan Gruzije je prevažal osem državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Državljanoma Romunije in državljanu Gruzije so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

V posavju prijeli 185 tujcev

Policisti so na območju policijske postaje Brežice izsledili in prijeli 61 državljanov Afganistana, 33 državljanov Nepala, 16 državljanov Sierra Leone, 15 državljanov Pakistana, 14 državljanov Indije, 13 državljanov Rusije, osem državljanov Ugande, osem državljanov Maroka, tri državljane Turčije, tri državljane Bangladeša, dva državljana Gvineje, dva državljana Indije, dva državljana Šrilanke, dva državljana Sirije, dva državljana Gane in državljana Konga.

Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

policija
migranti
državna meja
mejni prehod

Pridružite se nam

Poglejte tudi