Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
26.01.2024
09:32
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 158 klicev.

Krški policisti prijeli vlomilca

Policisti policijske postaje Krško so bili v sredo, 17.  januarja 2024, obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Krškem, kjer je neznanec ponoči skozi okno vlomil v lokal, pregledal prostore in odtujil denar in dokumente. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2.500 evrov škode.

Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, zbrali obvestila in pričeli z izvajanjem aktivnosti za izsleditev storilca. Med preiskavo so ugotovili, da sta kaznivega dejanja vloma osumljena 22-letni in 33-letni osumljenec z območja Krškega. Oba so izsledili, jima odvzeli prostost, ju pridržali in na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

42-letnik tihotapil dva državljana Turčije

V četrtek, 25. januarja 2024, nekaj po 12. uri so policisti na območju Kapel ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen passat slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 42-letni državljan Slovenije v vozilu prevaža dva državljana Turčije, ki sta nezakonito vstopila v Slovenijo.

Skočil iz vozila in peš pobegnil

Okoli 16. ure so policisti med opravljanjem nalog na območju Starega Gradu ustavljali voznika osebnega avtomobila Opel crossland hrvaških registrskih oznak. Voznik znakov policistov ni upošteval, nadaljeval je z vožnjo, potem pa upočasnil hitrost, med vožnjo skočil iz vozila in peš pobegnil. Avtomobil je zapeljal preko pločnika in obstal v jarku.

Policisti so ugotovili, da se v vozilu nahajajo štirje državljani Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, v nesreči pa se niso poškodovali. Takoj so pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev pobeglega voznika, ki je s svojim ravnanjem ogrožal potnike v vozilu in ostale udeležence v prometu.

Izsledili so ga v večernem času

Med Dolenjo vasjo in Pohanco so okoli 18.30 ustavili osebni avtomobil Volkswagen T-roc hrvaških registrskih oznak, ki ga je vozil 47-letni voznik iz Srbije. Ugotovili so, da se za zadnjimi sedeži v vozilu skriva 49-letni pobegli državljan Srbije.  

Belgijec prevažal štiri državljane Turčije

Okoli 18. ure so na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila Renault talisman hrvaških registrskih oznak. 39-letni državljan Belgije je prevažal štiri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

"Osumljencem kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije pa še potekajo," so zapisali na policiji.

V Posavju prijeli 35 tujcev

Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Rigonce, Loče, Dobova, Velika Dolina, Slovenska vas, Obrežje) izsledili in prijeli deset državljanov Sirije, štiri državljane Maroka, štiri državljane Pakistana, tri državljane Afganistana, dva državljana Gambije in po enega državljana Bangladeša, Sierra Leone, Kameruna, Indije in Centralne afriške republike.

Na območju policijske postaje Krško (Dol) so prijeli sedem državljanov Sirije.

"Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni," so dodali na policiji.

policija
mejni prehodi
državna meja
migranti

Pridružite se nam

Poglejte tudi