Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
29.11.2023
09:36
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 69 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 205 klicev.

Bežal pred policisti in skočil v reko Krko

V ponedeljek, 27. novembra 2023, nekaj pred 20. uro so policisti na območju Župeče vasi ustavljali voznika osebnega avtomobila Volkswagen touran francoskih registrskih oznak. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo proti Velikem Mraševem in Podbočju in vozil s hitrostjo 150 km/h. Voznik je nenadoma ustavil vozil in skočil v reko Krko. Policisti so na kraj poklicali gasilce, skupaj so pobeglega tihotapca izsledili in potegnili iz vode. Ugotovili so, da gre za 49-letnega državljana Moldavije, ki je prevažal pet državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Hrvat prevažal tri Turke

V noči s ponedeljka, 27., na torek, 28. novembra 2023, so v Bukošku ustavili voznika osebnega avtomobila Citroen C4 hrvaških registrskih oznak. 42-letni državljan Hrvaške je prevažal tri državljane Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Državljanoma Moldavije in Hrvaške so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozili. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Torkov avtocestni pregon

V torek, 28. novembra 2023, nekaj po 8. uri so policisti na območju Čateža ob Savi ustavljali voznika osebnega avtomobila Renault laguna slovenskih registrskih oznak. Voznik znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo proti Novemu mestu in vozil s hitrostjo 180 km/h. Na avtocesti v bližini Novega mesta so policisti kršitelja ustavili. Med postopkom so ugotovili, da gre za 36-letnega državljana Slovenije, ki je prevažal tri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Državljan Uzbekistana je prevažal štiri državljane Turčije

Okoli 11. ure so v Zalokah kontrolirali voznika osebnega avtomobila Škoda octavia čeških registrskih oznak. 25-letni državljan Uzbekistana je prevažal štiri državljane Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Državljanoma Uzbekistana in Slovenije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazenskima ovadbama zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

V ponedeljek v Posavju prijeli 114 tujcev

Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Rigonce, Dobova, Kapele, Slovenska vas, Rakovec, Brežice) izsledili in prijeli 35 državljanov Afganistana, 16 državljanov Rusije, 15 državljanov Maroka, 11 državljanov Indije, deset državljanov Pakistana, sedem državljanov Konga, šest državljanov Sierra Leone, pet državljanov Sirije, štiri državljane Nepala, dva državljana Alžirije, dva državljana Eritreje, in državljana Kitajske.

V torek pa 133, največ iz Afganistana (48)

Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Rigonce, Dobova, Kapele, Loče, Jesenice) izsledili in prijeli 48 državljanov Afganistana, 19 državljanov Rusije, 17 državljanov Sirije, 16 državljanov Turčije, 13 državljanov Maroka, šest državljanov Mongolije, pet državljanov Nepala, pet državljanov Bangladeša, dva državljana Pakistana in dva državljana Šrilanke.

Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

policija
mejni prehodi
državna meja
migranti

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja